Stage M14 landelijk – day 1 (woensdag 16 augustus 2017)

Om 9u hadden we verzamelen geblazen op het Broekxhof in Peer. Het enthousiasme was meteen duidelijk want iedereen was goed op tijd.

Na de kamerverdeling sprongen we op de fiets naar de sporthal voor onze eerste training. Een kwartiertje later dan gepland, eerst moesten we nog bellen want het alarm ging af & dan waren er enkele speelsters nog iets vergeten op het Broekxhof dus mocht de coach met hen terugrijden, kon de eerste training starten.

De concentratie was goed en na 2 uur trainen met shooting drills uit onze offense en het lezen en begrijpen van alle opties uit ons offensief spel fietsten we in het zonnetje met een goed gevoel terug naar onze verblijfplaats. Hier wachtte ons een lekkere soep met broodjes om terug op krachten te komen.

De namiddagtraining begon met een stevige opwarming waarna we verder werkten op ons offensief samenspel. Doordat we met twee clubs samen (Hades en Hasselt BT) deze ploeg gemaakt hebben, moeten we natuurlijk veel tijd in het samenspelen steken. Naarmate dat de training vorderde, voelden sommige de benen zwaarder en zwaarder worden in de shooting drills. Afsluiten deden we dan met een individuele shooting drill met zeer veel aandacht voor onze techniek.

Terug op het Broekxhof kregen we een rondleiding over de boerderij: konijnen, cavia’s, hamsters, kalfjes, kippen, geiten, koeien, paarden… alle dieren kwamen we tegen en konden we aaien, voeren, borstelen of knuffelen.

Dankzij het goede weer konden we ons avondeten nuttigen buiten op het terras, dit was natuurlijk héél fijn meegenomen.

Als afsluiter van deze dag keken we één van de favoriete films van de coach, namelijk Coach Carter. Een film gebaseerd op een waargebeurd verhaal, die elke basketspeler moet gezien hebben, volgens de coach zelfs twee keer, zodat je goed alle details begrijpt en bij stilstaat.

Morgen op naar dag 2, met voormiddag 3 uur training & om 17u onze tweede oefenmatch nu tegen de landelijke U14 jongens (en 1 meisje) van Bree.