Stage M14 landelijk – day 2 (donderdag 17 augustus 2017)

Na een goede (voor sommige misschien iets kortere?) nachtrust stonden we om 10u weer paraat in Sporthal De Deuster voor onze tweede stagedag. Vandaag kwam Marie aansluiten die net terug was van haar KSA kamp.

Vandaag lag de nadruk weer op het ploegspel. Deze keer niet enkel het offensief samenspel maar ook het defensief samenspel. Met hierbij natuurlijk continu aandacht voor de juiste techniek. We wisselden af met verschillende FUNdamentele shooting drills. We trainden door tot 13u00 en fietsten toen met veel honger naar het Broekxhof voor weer een verse soep en deze keer wat croque monsieurs.

Na het eten nog een uurtje rust, wat rondhangen en dieren knuffelen op de boerderij, dan kwamen enkele ouders ons ophalen (bedankt om te rijden!) en vertrokken we richting Bree voor een oefenmatch tegen de landelijke U14 van Bree. We wisten dat ze met Shania een sterk eerstejaars meisje hadden, voor de rest waren het allemaal jongens in de ploeg.

We begonnen wat twijfelachtig maar namen al snel het commando over. Onze men to men press (of is het women to men) rendeerde en we maakten het Bree moeilijk om in hun spel te komen. Dit kostte Karo wel al snel 3 fouten, nog voor het eerste quart voorbij was. We wonnen dit eerste quart uiteindelijk met 11 – 17, en 7 van onze 11 speelsters hadden reeds gescoord. In het tweede quart gingen we verder op dit elan en zo stonden we na een 9 – 19 in dit quart op een voorsprong van 20 – 36 bij de rust.
De tweede helft begon rommelig, we herpakten ons even dankzij enkele sterke drives van Luka, maar we werden onzuiverder in onze passing, moving en scoring. Bree sloop na een 15 – 10 in dit quart stilletjes korterbij.
In het laatste quart gingen de fysiek en de concentratie helemaal naar benden. Eisten de 7 uur training en de full court press dan toch hun tol en zo kwamen we op een 30 seconden van het einde 1 punt achter. We kregen nog 4 vrijworpen om gelijk (of erover) te komen maar de kracht en precisie was jammer genoeg weg en we mistten deze vrijworpen waardoor Bree de zege thuis kon houden met 1 punt.

Terug aangekomen op de boerderij kregen we nog een lekkere spaghetti van de boerin waarna we even terug naar onze match keken op het groot scherm.

Net toen we naar de slaapkamers moesten vertrekken kreeg de coach telefoon van zijn broer de boer en bleek het dat er een koe ging kalven. Met de laatste kracht in de benen nog snel naar daar, want dit hadden sommige nog nooit gezien.

Morgen nog 4 uurtjes trainen op onze laatste stagedag en dan volgt zaterdag om 9u in Hasselt de U14 B van Beringen (meisjes) en gaan we zondag om 10u naar de provinciale U14 van Houthalen. Supporters, kom ons aanmoedigen!