Talentdetectie VBL

Na een sterk seizoen tot nu toe, waar de wil om beter te worden zeer sterk aanwezig was op de trainingen en wedstrijden, trokken onze meisjes van 2005 vandaag naar de topsportschool in Wilrijk.
Alle vier samen bij coach Martijn in de auto was het toch wat spannend. Training krijgen van iemand anders dan de coach. Spelers van alle mogelijke clubs in Vlaanderen tegenkomen. Niet wetend wat ons te wachten stond maar met geloof in eigen kunnen waren we 45’ voor de training begon in Wilrijk.
Na even de sporthal te moeten zoeken, we stonden eerst in de tennishal, stonden we toch al 30’ voor de start van de training op het veld om al wat shots te nemen.
We kregen meteen een ball handling oefening voor de kiezen, iets wat onze meisjes zeer graag doen dus dit ging vlot. Daarna moesten we zo hoog mogelijk springen…. we waren bijlange niet de grootste maar konden toch regelmatig het bord aantikken. Met France op kop die vlot aan het bord kon.
Daarna kwam de fast break oefening met het geven van een goede pas. Hier kon Lena zich tonen door elke keer de pas goed in de loop te geven waardoor er een mooie lay up kon volgen.
In de shooting drill werd er een competitie ingebouwd, wie het eerste 5 keer scoorde won deze drill. Marie was er zeer kortbij maar het laatste shot wou er jammer genoeg 4x na elkaar niet in. In de 1-1 drill deden we het defensief niet zo goed, hier zal de coach de komende trainingen extra op hameren. Daarna volgde er nog een 2-2 drill die begon met het geven van een goede pas vanuit de dribbel. Hier werden onze meisjes even genoemd als “waar zijn die van Hasselt die al heel de tijd dribbel moves aan het doen zijn” en Morag mocht voordoen hoe de pas gegeven moest worden vanuit een dribbel move. Dit is natuurlijk hetgeen wat ze graag en goed kunnen dus was fijn voor onze meisjes.
Als laatste drill kregen we coach Martijn zijn favoriete fast break drill voor de voeten, dus we wisten wat we moesten doen. Echter werden de accenten op sommige punten anders gelegd waardoor we even de knop moesten omdraaien. Voor de ene ging dit al rapper dan voor de andere, een punt waarop we nog veel vooruitgang kunnen en zullen boeken.
Na 1,5 uur trainen hadden we een zeer leuke en leerrijke training achter de rug. Bedankt VBL coachen voor de deskundige begeleiding. Achter 3 weken zie je ons terug in Wilrijk!
Waar de heenreis nog rustig verliep, ze waren toch wat benieuwd denk ik. Was de terugreis een stuk rumoeriger in de auto. Er werd gezongen, gelachen, geravot in “de auto van de coach”.  Zijn oren tuuuuten nog maar dat heeft hij er graag voor over.
Een fiere coach!
Martijn Broekx