U12 winnen twee keer verdiend!

Dit weekend kregen de spelers van de U12 B twee matchen te verwerken.
Zaterdag trokken ze voor het eerst weg uit onze provincie. Er werd een oefenmatch gespeeld in Laakdal. We gingen zonder Jordan, hielp de U12 C aan hun eerste overwinning, en zonder Gitte die ziek op de zetel lag het hele weekend.

Laakdal was in de provincie Antwerpen het tweede geworden in de eerste ronde, dus we verwachten een moeilijke wedstrijd. France opende de score gevolgd door een gelukte vrijworp. Echter begonnen we wat te zenuwachtig aan de wedstrijd. We maakte enkele onnodige fouten en kregen zo al snel het bordje van de 5 fouten omhoog. Julie, Lena en Morag verdedigde zeer sterk in de press waardoor Laakdal het moeilijk had om de bal te laten rondgaan. Bij de rust stonden we dan ook verdiend 20-38 voor. Ondertussen was ook Jordan gearriveerd om te komen supporteren voor zijn ploegmaats. Spelen mocht hij niet omdat we morgen nog een wedstrijd hebben en je mag er maar 2 op een weekend spelen.

In het derde quart hadden we wat meer moeite om te scoren, gelukkig was er Marie die met 3 scores op rij zorgde dat we ook dit quart winnend afsloten (6-10). Taha had ondertussen een volledig quart gespeeld en zich volledig gegeven, na enkele minuten in het 4de quart mocht hij verdiend gaan rusten. Kyandra zorgde voor de nodige rebounds en bewoog goed mee in aanval. Rhune perste er nog enkele fast breaks uit en Ethan zorgde voor de laatste 2 scoren. Zo stond er een verdiende 36-76 op het scorebord.

Zondag morgen stonden we om 8u15 weer paraat op het veld in Runkst zodat captain Morag om 8u30 haar troepen op sleeptouw nam voor de opwarming. Tegenstander Houthalen Dames was met maar 7 spelers afgereisd, wij hadden de match van gisteren nog in de benen. Dus we streden met gelijke wapens. Taha was er niet bij. Ook Marie moest vandaag passen want ze had haar eerste springwedstrijd met haar paard.

We begonnen weer meteen met onze full court press, de Houthalense dames lieten zich echter niet van de wijs brengen. We bleven echter volhouden, draaide nog een tandje bij in de half court defense en dit gecombineerd met vlotte fast breaks zorgde voor een 20-6 tussenstand. In het tweede quart hadden we even ons dipje en hadden we moeite om te scoren. Echter overwint het strijdershart van de vermoeidheid en zo wonnen we ook dit quart (14-10) en gingen met 18 punten voorsprong de rust in: 34-16. In de tweede helft bleven we geconcentreerd ons spel spelen, de coach kon zijn hese stem wat laten rusten want iedereen deed op schitterende wijze zijn job. Uiteindelijk wonnen we van Houthalen Dames met 68-31.

Proficiat team, jullie laten een heel fiere coach en tribune achter! Keep up the hard work & bedankt aan onze ploeg peter Pieter Van Becelaere om de donderdagtraining te verzorgen.