Update coronamaatregelen bij wedstrijden

Bijgevoegd vinden jullie de update van Basketbal Vlaanderen voor coronapreventiemaatregelen bij matchen. Neem deze goed door.

Daarnaast zijn er momenteel ook nog een aantal maatregelen van kracht die specifiek uitgevaardigd werden door de Stad Hasselt en gelden voor de sporthallen in Hasselt. Wat Kuringen betreft kan er tot nader order nog niet gedoucht worden bij trainingen en matchen. Hou afstand en gebruik de ontsmettingsgels, die ter beschikking staan. In de tribunes zijn de zitjes om de andere rij gemarkeerd dat je daar niet mag plaatsnemen. Er worden bankjes bijgeplaatst.  Thuissupporters en bezoekers worden gescheiden. Enkel personen die tot een bubbel behoren mogen naast mekaar plaatsnemen. Individuele personen laten 2 zitjes rechts en links open. Mondmaskers blijven verplicht. Ben je je mondmasker vergeten, kan je er in het sportcafé eentje kopen aan 1€.  We vragen supporters om pas 10 minuten vóór de match de tribune te betreden en onmiddellijk na de match de sporthal te verlaten. Iedere bezoeker dient zich te registreren met naam en telefoonnummer en/of emailadres. Dit kan via een QR-code die overal staat aangegeven of via een registratieformulier dat aan de ingang ter beschikking gesteld zal worden.  Spelers dienen zich na de wedstrijd onmiddellijk naar de kleedkamers te begeven, ze mogen niet naar de tribunes komen na de match.

Ingeval de tribunes volzet zijn kan je veilig in het Sportcafé plaatsnemen met in acht name van de 1,5 m om daar de match te volgen. Vergeet niet een drankje te bestellen, want zo kan je onze club ook steunen! Gezien de organisatie van  evenementen en activiteiten momenteel nog gelimiteerd of verboden is hebben we de komende tijd geen andere bronnen van inkomsten.

De club moet erop toezien dat deze maatregelen gevolgd worden en zal hierop ook gecontroleerd worden. Hou je dus aan de regels en volg de aanwijzingen die je door de coaches, ploegverantwoordelijken, bestuursleden of clubvrijwilligers gegeven worden. Realiseer u dat dit grote gevolgen heeft voor onze trainingen en matchen moest er zich toch een coronabesmetting voordoen.

Ondanks alle regels blijft er toch nog ruimte om te genieten van het basketbal!