Versterkte C-ploeg plaatst zich voor de Bekerfinale!

De Hasseltse C-ploeg plaatste zich dinsdagavond in Kuringen voor de Provinciale Bekerfinale, begin mei, in Lummen! Dit gebeurde ten koste van BKT Tongeren B.  Een versterkte thuisploeg had een achterstand van één punt op te halen in de terugwedstrijd van de dubbele bekerontmoeting met Tongeren.
Net zoals in de heenwedstrijd had Hasselt de beste start maar ook nu weer lieten de bezoekers niet betijen. Onder impuls van een beresterke Lorenz Simons kon HBT de 5-punten voorgift wel behouden en het duo Vranken-Louis Hermans zorgde vanop de vrijworplijn  voor een 31-24 tussenstand na 10’.  Zoals gezegd bood Tongeren weerwerk en knabbelde aan zijn achterstand. Bussé en een secure Reynders hielden bij de rust wel een nipte 46-44 voorsprong op het bord!
Ook na de pauze bleven de twee ploegen aan elkaar gewaagd en maakten er een leuke pot basketbal van. Reynders en Moons van Hasseltse zijde en  Proesmans voor Tongeren hielden het verschil tussen de eerste en de tweede provincialer klein.  De bezoekers kwamen bij 65-66 (28’)  voor de eerste (en enige keer) op voorsprong. Van Becelaere en opnieuw Reynders, luid gesteund door een overvolle Hasseltse bank, legden daarna voor hun team de wedstrijd in een definitieve plooi. BTc won uiteindelijk nog met 94 – 85 en verzekerde zich zo van een finaleplaats voor de Beker van Limburg.
In Lummen wordt het in mei sowieso een derby: ofwel tegen Stevoort ofwel tegen Hades, die beide nog strijden voor het tweede finaleticket!

Quarters: 31-24, 15-20(46-44), 26-25(72-69), 22-16.
Scores Hasselt: Voorgift +5, Yannick Simons 9, Reynders 22, Louis Hermans 11, Lorenz Simons 14, Vranken 3, Vanstraelen, Bussé 4, Moons 16, Arne Venken, Van Becelaere 10.