Wytewa Roeselare – U16 Meisjes: 64-57

In een mooi kader (het terrein van volleybalclub Knack Roeselare) waren onze meisjes aanvankelijk bij de les: 1-6 na drie minuten. Vele loopfouten zorgden er echter mee voor dat Roeselare een 20-5 tussenspurt plaatste, zodat we bij 21-11 weer op achtervolgen aangewezen waren. De povere afwerking van beide teams resulteerde in een 23-21 ruststand.

Door de vele balverliezen (38 stuks over de hele match, met dank aan scoutingbureau Peter Wouters Inc.) kwamen we nooit in het juiste ritme. Op karakter en doordat de sterkhoudster van de thuisploeg even licht geblesseerd naar de bank moest, leken onze dames er bij 45-47 eindelijk op en over te gaan.
De full court defense zorgde er echter ook voor dat Roeselare vaak in een meerderheidssituatie en aan de vrijworplijn kwam te staan. En daar waren ze vrij secuur, zodat een kleine achterstand tot het einde op het bord bleef staan.

De inzet was er. Maar een matige afwerking en de vele balverliezen maakten dat we zonder de 3 punten de verre rit naar huis moesten aanvangen.
Volgende week krijgen we het bezoek van de dames van Bonheiden voor de Beker van Vlaanderen. Met een opgeheven hoofd, een big smile en wat basketplezier gaan we het deze sterke tegenstrever zo lastig mogelijk maken.