Za 17/11 – Casino de Spa A versus Heren A: 63-83

Hasselt bruisend langs Spa.

Hasselt kan voor de 1e keer dit seizoen met de volledige ploeg aantreden. De schorsing van Jelle Bloemen zit erop. Vanaf de sprongbal zien we een gretig Hasselt dat met overleg en geduld de aanval en de verdediging organiseert. Zelfs St. Nicolaas had tijd gevonden deze match te aanschouwen. In begin worden de steals nog niet optimaal afgerond maar Spa heeft moeite om door de verdediging van Hasselt te komen. Het spel begeeft zich nog in de aftastingsfase en de ploegen zijn op dat moment in evenwicht. Hasselt neemt een kleine voorsprong maar Spa knokt zich weer terug. Het 1e kwart wordt afgesloten met een 17-18 stand.

Het 2e kwart vertoont in het begin een gelijk beeld als het 1e kwart maar langzamerhand neemt Hasselt meer afstand. Coach Frank wisselt ook goed door. Aanvallend weet Hasselt de gecreëerde opties goed te benutten. Spa heeft zichtbaar moeite met de  straffe verdediging en gaat ook regelmatig de fout in. Alles straalt ervan af dat er voor Hasselt iets te halen valt. Het goede spel is zichtbaar in de stand. Rust 34-41 (kwartstand 17-23)

Na de pauze als Spa even probeert aan te klampen zet Hasselt er nog een tandje bij. De verdediging van Hasselt staat als een huis. Spelers coachen elkaar waardoor Spa slechts 10 punten bij elkaar weet te sprokkelen. Met een stand van 44-58 (kwartstand 10-18) wordt het wel duidelijk wie recht heeft op de overwinning. Maar het 4e kwart, moneytime, kunnen er soms vreemde dingen gebeuren.

Maar vanavond niet. Hasselt blijft geconcentreerd spelen. De voorsprong wordt groter. Spa vlucht tot 2x toe in een time out maar dat biedt geen soelaas tegen een goed spelend Hasselt. Uiteindelijk moet Spa toezien dat tegen dit Hasselt geen kruid gewassen is. Hasselt wint dan ook meer dan terecht met 63-83.

Deze overwinning is een uitstekende teamprestatie. Er werd voor elkaar gevochten. Chapeau! En daar waar we de vorige wedstrijd het hadden laten liggen met de vrije worpen halen we vandaag een 76% vrije worpscore. Mogelijk dat deze wedstrijd een opmars is in de rangschikking.
Kwartstanden: 17-18,17-23,10-18,19-25
Scores: HERMANS 1, PAUWELS 5, VANHOVE 3, SCREURS 19, PADBERG 24, Simons, van Becelaere 4, Moons 4, Bloemen 13, Acharaay 8, Vranken 2

Bernard Padberg